Поділитись:

Документ про завершення війни може складатися з двох окремих договорів – Зеленський

Субота, 16 квітня 2022, 19:21
Документ про завершення війни може складатися з двох окремих договорів – Зеленський

Підсумковий документ про завершення розв’язаної росією війни проти України може складатися з двох частин – договору про гарантії безпеки для України і окремого двостороннього договору між Україною і рф.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю українським ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що це може бути два різних документи – гарантії безпеки від тих країн, хто готовий надати ці гарантії безпеки, і окремий документ у нас з росією», – сказав глава держави у відповідь на запитання про підсумковий документ про завершення війни.

Президент зауважив, що росія хотіла б мати один договір, який включав би усі питання. Однак, за його словами, за одним столом з російською федерацією бачать себе не всі країни, які могли б бути гарантами безпеки.

«Для них гарантії безпеки для України – це одне питання, а домовленості з росією – це інше питання. росія хоче, щоб усе було в одному документі, а люди кажуть: «Вибач, ми бачили, що було в Бучі». Обставини змінюються, змінюються формати майбутніх домовленостей, змінюється відсоток можливостей домовленостей від таких кроків, від тих ґвалтувань. Усі це бачать, і вони все менше хочуть мати будь-які домовленості з росією, і при цьому хочуть мати домовленості з Україною», – зазначив Зеленський.

Він також додав, що має бути юридично вирішено і питання відшкодування росією завданих Україні війною збитків.

«До цього повинно дійти. Не знаю, в якому документі це повинно бути передбачено», – зауважив глава держави.

Нагадаємо, що російські війська активно готуються до нового наступу на сході України, зокрема готують медичну інфраструктуру і територію білорусі для запуску ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів