Поділитись:

У ДП «Антонов» повідомили, як відбудують Ан-225 «Мрія»

П'ятниця, 15 квітня 2022, 17:14
У ДП «Антонов» повідомили, як відбудують Ан-225 «Мрія»

У Державному підприємстві «Антонов» розповіли про програму відновлення легендарного літака Ан-225 «Мрія», знищеного під час окупації російськими військами аеродрому «Київ-Антонов-2» у Гостомелі.

Про це у п'ятницю, 15 квітня, повідомляє УНН.

«Руйнування легендарного, унікального літака Ан-225 рашистами стало важким ударом не лише для підприємства «Антонов», а й для всієї світової спільноти. Тому для нас відновлення "Мрії" – надважливе завдання», – заявили на підприємстві.

Крім того, у ДП «Антонов» підтвердили, що деякі основні агрегати для планера літака є в наявності.

Проте нова «Мрія» має відповідати сучасним та перспективним нормам льотної придатності, а також бути обладнаною відповідно до переліку завдань, які вона буде виконувати. Це вимагатиме проведення великого обсягу розрахунково-конструкторських робіт, обрання та закупівлі відповідних комплектуючих, проведення програми випробувань тощо.

Зазначається, що цей проєкт буде здійснюватися в широкій міжнародній кооперації, за участю провідних компаній та підприємств глобальної авіаіндустрії. Обсяг фінансування та можливість використання компонентів Ан-225, який згорів у Гостомелі, буде визначатися спеціальною комісією, яку створюють під егідою ДК «Укроборонпром».

Джерела фінансування також визначатимуться державою. Ті кошти, які вже надійшли до фонду, будуть використані винятково для реалізації проєкту з відбудови «Мрії». Ба більше, із прозорим звітуванням за кожну витрачену гривню чи долар.

Щодо термінів, на підприємстві зазначили що «наразі говорити про них передчасно, адже програма має бути ретельно опрацьована».

«Також ще раз просимо вас найближчим часом утриматися від відвідання аеродрому "Київ-Антонов-2", на території якого проводяться роботи з розмінування та знешкодження інших наслідків перебування окупантів», – наголошують в «Антонові».

Нагадаємо: 27 лютого два співробітники з ДП «Антонов» – чинний та колишній – повідомили, що внаслідок російської повітряної атаки на Гостомель був спалений літак «Мрія», який знаходився на території аеропорту на стоянці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 лютого 2024
12 вересня 2023
28 липня 2023
11 червня 2023
04 грудня 2022
02 грудня 2022
08 листопада 2022
05 травня 2022
08 квітня 2022
07 квітня 2022