Поділитись:

Канада планує надати Україні $500 мільйонів військової та $1 мільярд фіндопомоги

П'ятниця, 08 квітня 2022, 02:49
Канада планує надати Україні $500 мільйонів військової та $1 мільярд фіндопомоги

Протягом цього та наступного років Канада планує надати Україні військової допомоги на 500 мільйонів канадських доларів (близько 416 мільйонів доларів США).

Про це йдеться у проєкті державного бюджету Канади, внесеному сьогодні на розгляд парламенту міністром фінансів Христею Фріланд, повідомляє Укрінформ.

«У бюджеті пропонується додатково виділити 500 млн доларів у 2022-2023 рр на подальшу військову допомогу Україні», – йдеться у документі.

Канада також надасть Україні позику в 1 млрд канадських доларів (близько 830 млн доларів США) для підтримки урядових зобов'язань. "У бюджеті-2022 оголошується, що Канада запропонує українському уряду до 1 мільярда доларів нових кредитних коштів через новий Адміністрований рахунок у МВФ, аби уряд мав змогу продовжувати працювати. Канада співпрацювала з урядом України, МВФ та іншими державами-членами, аби розробити цей механізм та закликає інших союзників та партнерів долучитися до нього", - йдеться у тексті.

Зазначається, що разом із новими коштами, Канада цього року оголосила про понад 1,2 млрд доларів безповоротної фінансової допомоги та до 1,6 млрд кредитних коштів для підтримки українського уряду.

Зауважимо, що внесений урядом державний кошторис ще повинен отримати підтримку канадських депутатів. Утім коаліція Ліберальної партії Джастіна Трюдо та Нової демократичної партії мають більшість у канадському парламенті, тому основний фінансовий документ країн, найймовірніше, буде швидко схвалений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів