Поділитись:

Зеленський звинуватив дві країни Європи у «торгівлі на крові»

П'ятниця, 15 квітня 2022, 10:16
Зеленський звинуватив дві країни Європи у «торгівлі на крові»

Введення ембарго на російську нафту у Євросоюзі блокують дві країни – Німеччина та Угорщина.

Про це в інтерв'ю ВВС розповів президент України Володимир Зеленський.

Журналіст зазначив, що ЄС за 50 днів повномасштабного вторгнення рф надав Україні військову допомогу на $1 мільярд, але платить росії таку суму щодня за енергоносії.

«Боремося із цим, ми розмовляємо щоденно: «Ми не терористи, ми не можемо погрожувати, ми можемо погрожувати тільки ворогу, який приходить на нашу землю, що ми будемо потужно відповідати, ми максимально інформуємо наших партнерів про те, які санкції працюють, а які ні. Ми не розуміємо, як можна заробляти на крові. На жаль, деякі держави це роблять, європейські держави. Нафта, яка дає росії заробляти мільярди доларів щодня, – це принципове питання», – відреагував Зеленський.

Він очікує, що Україна «дотисне» питання ембарго нафти з рф. У цьому питанні Київ співпрацює з Лондоном та Вашингтоном, сказав президент.

«У нас є питання з деякими європейськими державами. Але наші друзі й партнери розуміють, що зараз інший час, зараз питання не бізнесу і не грошей, завдяки яким можна гарно жити – зараз питання просто жити, виживати. Я хочу, щоб ми були відверті, ембарго на нафту, як нам відомо, блокували Німеччина й Угорщина. Нам потрібно разом розмовляти із цими країнами. Як це можливо, щоб усередині ЄС було різне ставлення до цього питання – ембарго на нафту?» – додав Зеленський.

Нагадаємо, що український уряд на засіданні у суботу схвалив повне торговельне ембарго на торгівлю з росією, яка у лютому розпочала повномасштабну війну проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів