Поділитись:

Медведчук фігурував у справі про вплив на вибори президента США

Четвер, 14 квітня 2022, 09:22
Медведчук фігурував у справі про вплив на вибори президента США

Політик і олігарх віктор медведчук, який є кумом президента росії владіміра путіна, фігурував в американському розслідуванні про втручання росії у вибори президента США через зв'язки з Полом Манафортом.

Про це повідомляє Українська правда.

Звинувачений у державній зраді і схоплений в Україні після втечі з-під домашнього арешту. Медведчук на шпальтах американського видання сплив як «впливова фігура в Україні з потенційними знаннями про втручання росії у вибори в Сполучених Штатах, хоча протягом багатьох років він рішуче заперечував це».

Медведчук є близькою довіреною особою президента росії владіміра путіна, а також був клієнтом республіканського політичного консультанта Пола  Манафорта.

The New York Times зазначає, що в Україні Медведчука звинувачують за купівлю  вугілля у «проросійських сепаратистів» і держзраді, але «в більш широкому плані він пов’язаний з вихором фінансових та політичних інтриг навколо операцій Москви з метою впливу на політику в іноземних країнах».

Медведчук пов'язаний із російським втручанням у вибори у США через зв’язки з Манафортом. Він не відігравав головну роль у звіті спеціального прокурора або в двох федеральних процесах над Манафортом.

Манафорт до того, як став головою президентської кампанії Дональда Трампа у 2016 році, протягом десяти років працював консультантом для українських політиків, прихильних до Росії, – зокрема і з партією Медведчука.

Медведчук у 2017 році розповідав, що Манафорт консультував партію щодо її виборчої стратегії на основі опитування, був на партійній конференції напередодні парламентських виборів і нібито схвалив проросійську політику партії для виборів на півдні й сході України.

Тоді Медведчук говорив, що Манафорт підтримав, що потрібно дотримуватися позицій щодо «економічної інтеграції з Росією», щоб отримати голоси в російськомовних регіонах.

Манафорт пішов у відставку з кампанії Трампа в серпні 2016 року після того, як українська влада оприлюднила записи з чорної бухгалтерії Партії регіонів, які свідчать про те, що американський консультант отримав 12,7 мільйона доларів від проросійських політиків в Україні за незаконною схемою.

У 2017 році у Сполучених Штатах розпочалося розслідування російського втручання – і ім’я Медведчука з’явилося як один із кількох проросійських українських політиків, близьких як до Манафорта, так і до Путіна.

Того року Reuters повідомило, що ФБР і слідчі перевіряли 18 телефонних дзвінків і текстових повідомлень між людьми, наближеними до Трампа, і людьми, пов’язаними з путіним, у тому числі з медведчуком.

Медведчук заперечував правопорушення.

Видання зазначає, що якщо Медведчука видадуть росії заради повернення українських полонених, невідомо, чи він даватиме свідчення і чи цікавитиме слідство його роль в американській політиці, чи слідчі зосередяться на його ролі в українській політиці.

Нагадаємо, що глава СБУ Іван Баканов заявив, що надалі на голову політради партії «ОПЗЖ» кума путіна віктора медведчука чекає запобіжний захід у вигляді арешту і справедливий вирок

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 лютого 2023
11 січня 2023
03 січня 2023
03 жовтня 2022
02 жовтня 2022
23 вересня 2022
22 вересня 2022
07:25
29 серпня 2022