Поділитись:

«Не є громадянином росії», – у кремлі не хочуть «витягувати» Медведчука

Середа, 13 квітня 2022, 16:42
«Не є громадянином росії», – у кремлі не хочуть «витягувати» Медведчука

У кремлі заявили, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук не є громадянином росії не має стосунку до «спеціальної воєнної операції», тому варіант з його обміном на українських військовополонених не розглядають.

Про це у середу, 13 квітня, заявив прессекретар володимира путіна Дмитро Пєсков, інформує «Українська правда» з посиланням на російські ЗМІ.

«Що стосується обміну, про який із таким жаром, запалом, задоволенням заговорили різні діячі у Києві: Медведчук не є громадянином росії. Він не має жодного стосунку до спеціальної військової операції. Він є іноземним політичним діячем.

Ми взагалі не знаємо, чи хоче він сам якоїсь участі росії у вирішенні цієї пасквільної щодо нього ситуації», – заявив Пєсков.

При цьому Пєсков зазначив, що кремль «безперечно стежитиме за долею Медведчука, до чого закликає і європейських політиків, які так дбають про свободу слова, говорять про неможливість переслідування людини з політичних мотивів».

Кремль подякував Медведчуку за «вирішення гуманітарних питань».

Пєсков заявив, що Медведчук «завжди виступав за мир і проти війни, ухвалив непросте рішення залишитися в Україні та брати участь у судилищі проти себе». Мало того, нібито «ніякої військової операції в Україні не було б, якби в Києві враховували ідеї Медведчука про нормалізацію відносин з росією».

Нагадаємо: Володимир Зеленський запропонував владі рф обміняти «цього вашого хлопця на наших хлопців і дівчат, які зараз у російському полоні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 лютого 2023
11 січня 2023
03 січня 2023
03 жовтня 2022
02 жовтня 2022
23 вересня 2022
22 вересня 2022
07:25
29 серпня 2022