Поділитись:

На росії вводять кримінальну відповідальність за відмову воювати в Україні

Середа, 13 квітня 2022, 18:41
На росії вводять кримінальну відповідальність за відмову воювати в Україні

Міністерство оборони росії оновило текст контракту для військовослужбовців ЗС рф, додавши положення, яким встановлюється кримінальна відповідальність за відмову від участі в так званій «спецоперації» на території України.

Про це в коментарі Guildhall з посиланням на джерело в українській розвідувальній спільноті заявив керівник Центру оборонних реформ, координатор Міжвідомчої платформи з протидії гібридним загрозам, що здійснює діяльність в рамках співробітництва Україна НАТО Олександр Данилюк, інформує Цензор.

Керівник ЦОР заявив: «Розвідкою встановлено, що керівництвом МО рф оновлена текстова частина контрактів для військовослужбовців. Зокрема, до переліку положень за які передбачена кримінальна відповідальність для військових внесено відмову від участі в "спецоперації"».

«Відомо, що в положеннях попередніх контрактів передбачалась відповідальність вийнятково за відмову від участі в війні, що суттєво ускладнювало процес притягнення до відповідальності російських військовослужбовців, які відмовились приймати участь в "спецоперації" на території України. Раніше до більшості військових, які відмовляються приймати в бойових діях на території України застосовувалась частина 3 ст. 332 Кримінального кодексу рф – відмова від виконання наказу», – підсумував Олександр Данилюк.

Нагадаємо, CNN із посиланням на слова чиновника Пентагону стверджують, що майже третина сил, які зосередила росія в середині лютого для вторгнення в Україну, втратили свою боєздатність.

Також, російські правозахисники з організації «Агора» повідомляють, що до них масово звертаються російські військовослужбовці, які не бажають продовжувати брати участь у так званій «спецоперації».

За словами голови організації Павла Чикова, військові з 17 міст росії відмовилися воювати проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів