Поділитись:

Після введення санкцій на росії різко скоротився видобуток нафти, – Reuters

Вівторок, 12 квітня 2022, 22:53

Видобуток нафти і газового конденсату на росії впав нижче 10 млн барелів до найнижчого рівня з липня 2020 року. Санкції та логістичні обмеження перешкоджають торгівлі.

Про це повідомляє Цензор, з посиланням на Reuters.

Видобуток нафти на росії сильно скоротився через санкції Заходу після вторгнення Москви в Україну. Сполучені Штати ввели заборону на імпорт нафти з Росії минулого місяця, а санкції проти фінансових установ Москви ускладнили обробку платежів за російську нафту.

Джерела повідомили, що середній видобуток нафти в росії впав до 10,32 млн барелів на добу 1-11 квітня з 11,01 млн в середньому в березні, тобто зниження більш ніж на 6%. Видобуток впав до 9,76 млн барелів на добу в понеділок, що є найнижчим показником з 9,37 млн барелів на добу в середньому в липні 2020 року, коли видобуток і попит були ослаблені поширенням коронавірусу.

Одне з джерел також повідомило, що найбільший російський виробник нафти, «Роснефть», зафіксував найбільше зниження видобутку – до 2,87 млн барелів на добу 1-11 квітня з 3,35 млн.

У понеділок ОПЕК заявила Європейському союзу, що поточні і майбутні санкції щодо росії можуть викликати один із найсерйозніших потрясінь з поставками нафти за всю історію, і ці обсяги буде неможливо заповнити, і дала зрозуміти, що не збільшуватиме видобуток.

Віцепрем'єр росії алєксандр новак заявив у четвер, що видобуток нафти в росії може знизитися на 4-5% у квітні у порівнянні з березнем через проблеми зі страхуванням і використанням судів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів