Поділитись:

Перший за століття зовнішній дефолт росії майже неминучий, – Bloomberg

Неділя, 10 квітня 2022, 18:49
Перший за століття зовнішній дефолт росії майже неминучий, – Bloomberg

Перший за століття (з 1917 року) зовнішній дефолт РФ виглядає фактично неминучим – зокрема, Казначейство РФ припинило виплати доларових боргів із рахунків Росії в американських банках.

Про це пише американське агентство Bloomberg.

«Казначейство РФ припинило виплати доларових боргів з російських рахунків в банках США. Коли спроба оплати в валюті була заблокована, то Росія порушила умови двох облігацій, виплативши інвесторам рублі замість доларів», – пише агентство.

Зазначається, що такі дії ще на крок наблизили дефолт.

«Ризики дефолту в РФ з'явились після вторгнення росії в Україну в лютому та санкцій проти агресора – російських банків, компаній та олігархів. Заморожування валютних резервів центрального банку вилучило Росію зі світової фінансової системи, зробивши її країною з найбільшими санкціями за лічені дні», – додає видання.

Водночас у міжнародних політичних та фінансово-економічних колах посилюються прогнози, що росія може уникати дефолту лише протягом нетривалого часу. Так, за з останніми даними ICE Data Services, облігації країни вже торгуються на «глибоко проблемній території», а страхування боргу передбачає майже 90-відсоткову ймовірність того, що дефолт відбудеться цього року.

Доларові облігації, які росія намагалася оплатити рублями кілька днів тому, мають 30-денний пільговий період. За цей час рф має знайти обхідний шлях або висунути свій аргумент, що це не дефолт, а платіж технічно був здійснений, йдеться в публікації.

«Якщо Росії не вдасться організувати виплати власникам облігацій протягом пільгового періоду, і на рахунки не надійдуть долари, то це дефолт, спрацює дефолтний своп», – прокоментував ситуацію головний інвестиційний директор берлінської Capitulum Asset Management Лутц Рохмаєр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів