Поділитись:

На Волині з початку війни чотири громади УПЦ перейшли до ПЦУ, – митрополит Михаїл (відео)

Вівторок, 12 квітня 2022, 17:44
На Волині з початку війни чотири громади УПЦ перейшли до ПЦУ, – митрополит Михаїл (відео)

На Волині за час здійснення військової агресії рф на території України чотири громади УПЦ «московського» патріархату виявили бажання приєднатися до Православної церкви України.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Лише після того, як російські війська повномасштабно вдерлись в Україну, знову розпочалася хвиля приєднання релігійних громад УПЦ до ПЦУ.  Частина парафіян УПЦ не змогла і не захотіла закривати очі в тому числі і на те, що патріарх РПЦ Кіріл, а саме йому підпорядковується Українська православна церква, благословляв військових рф на загарбницьку і кровопролитну війну проти України.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл вважає, що цей процес буде і далі продовжуватися. Це насамперед говорить про національну свідомість, яка нарешті прокинулася. Хоч і через такі страшні жертви.

Нагадаємо: за даними опитування соціологічної групи «Рейтинг», станом на 8 квітня 51 % українців вважають, що держава повинна заборонити діяльність Української православної церкви «московського» патріархату. А ідею про те, що УПЦ повинна розірвати зв'язки з російською православною церквою, підтримують 74 % українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів