Поділитись:

Третина вірян собору Святої Трійці в Луцьку – колишні парафіяни «МП»

Вівторок, 12 квітня 2022, 08:00
Третина вірян собору Святої Трійці в Луцьку – колишні парафіяни «МП»

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл зазначив, що перехід вірян з так званого Московського патріархату до ПЦУ має відбуватися мирно та спокійно. 

Про це він заявив в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» в етері Громадського інтерактивного телебачення, – інформує Волинська єпархія. 

«Сьогодні належить об’єднатися й Церкві, яка є в Україні, православній, в одну велику, єдину, помісну православну Церкву, яка буде мати свого керівника одного», – наголосив владика. 

З початком повномасштабного вторгнення російських військ іще небагато парафій возз’єдналися з ПЦУ. Причому більшість долучається без настоятеля. 

«Я зробив звернення відкрите і до ієрархів Волинської області УПЦ («МП»), і до священників, написав їм персональні листи з закликом до об’єднання, відходу від Москви й об’єднання до лав одної помісної Церкви… Відгуку на сьогодні поки що немає», – зазначає владика.

До речі, в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці третина вірян – колишні парафіяни так званої УПЦ «МП».

«Нам не потрібне в тилу протистояння. Тому, звичайно, що ми будемо приймати громади, які проголосують в межах українського чинного законодавства – більшістю голосів захочуть перейти в ПЦУ, ми їх будемо приймати. Але ми не прихильники розпалювати на території інших громад якесь там протистояння». Все має бути мирно і спокійно. Сьогодні велика місія України – виконати свою роль не лише захисту цілісності України, а й захисту миру і стабільності в усьому світі!» – пояснює очільник єпархії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів