Поділитись:

Деблокувати Маріуполь військовим шляхом зараз неможливо, – Арестович (відео)

Понеділок, 11 квітня 2022, 12:59
Деблокувати Маріуполь військовим шляхом зараз неможливо, – Арестович (відео)

Деблокувати українських воїнів, оточених ворогом у Маріуполі, воєнним шляхом зараз неможливо.

Таку думку висловив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович у розмові із російським правозахисником Марком Фейгіним, інформує ТСН.

Деблокувати Маріуполь військовим шляхом зараз неможливо, – Арестович (відео)

«Моя особиста оцінка щодо Маріуполя не змінилась і полягає вона в тому, що деблокувати Маріуполь військовим шляхом зараз неможливо», – сказав Арестович.

Він пояснив, чому, на його погляд, зробити це зараз неможливо.

«Будь-які деблокувальні війська не пройдуть туди, а навіть якщо пройдуть, то не зможуть деблокувати: не вистачить зараз сил і засобів. Що потрібно зробити стосовно Маріуполя: знімати облогу або полегшувати її можна непрямим шляхом», – сказав Арестович.

Радник глави Офісу президента пояснив, що було зроблено українськими військами для того, аби допомогти обороні Маріуполя.

«Постачання російських військових переривалось через пошкодження залізниці в Криму, Мелітополі.

Друге: завдавалось ударів по бердянському порту і вони (росіяни. - ред.) припинили поставки морським шляхом.

Третє: туди літали наші гелікоптери, вивозили поранених, завозили боєприпаси та інше обладнання, поки не збили гвинтокрил, і наші бійці не потрапили в полон, бо маршрут став відомим і його вже потім так не реалізуєш.

І четверте: наше командування робить певні рухи у Запорізькій області, які змушують частину військ, які б пішли на Маріуполь, перекидатись і робити відсічний фланг в сторону Запоріжжя і не дозволяє всі сили і засоби застосовувати проти Маріуполя», – розповів Арестович.

Нагадаємо: Президент України Володимир Зеленський заявив, що завдяки захисникам Маріуполя Україна сьогодні утримує міцні позиції на сході та має більш упевнені позиції на переговорах із російською федерацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів