Поділитись:

У Маріуполі прикордонник підірвав себе разом з радіостанцією

Неділя, 10 квітня 2022, 16:18
У Маріуполі прикордонник підірвав себе разом з радіостанцією

Фото ілюстративне

В Маріуполі один зі старших офіцерів-прикордонників, який був оточений ворогами та пораненим, підірвав себе з радіостанцією, щоб вона не дісталася противнику. Останніми словами в радіостанції були: Слава Україні!

Про це повідомив радник глави Офісу Президента Олексій Арестович під час брифінгу.

«Уявіть собі, прикордонна застава – це 10-15 чоловік. Вони першими зустрічають війну. На них їде колона російської бронетехніки. Відійти ти не можеш – це ганьба, здатися ти не можеш – це проти військових правил. Ти приймаєш бій у безнадійній ситуації», – зазначив Арестович.

За даними влади, жоден український прикордонник не полишив своїх позицій від початку збройного конфлікту.

«Хтось загинув, хтось потрапив до полону. Але це справжні Герої. Ми пам'ятаємо про них і робимо все можливе, щоб допомогти тим, хто потрапив до полону», – додав Арестович. 

Також за його словами у неділю, 10 квітня, один зі старших офіцерів ДПС у Маріуполі, будучи оточеним ворогами і пораненим, підірвав себе разом із радіостанцією, щоб вона не дісталася противнику. І останніми словами в радіостанції були: «Слава Україні!». 

«Низький уклін, шана і честь нашим прикордонникам», – додав Олексій Арестович.

Нагадаємо, що з дев'яти оперативних напрямків наступу, які були у ворога на початку війни, станом на 10 квітня лишилося всього два.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів