Поділитись:

Олімпійська чемпіонка пропливла крізь «криваве» озеро як протест проти геноциду українців (відео)

Неділя, 10 квітня 2022, 02:39
Олімпійська чемпіонка пропливла крізь «криваве» озеро як протест проти геноциду українців (відео)

Олімпійська чемпіонка з плавання, литовка Рута Мейлутіте, взяла участь у перформансі на підтримку України. Плавчиня знялася у відеопротесті проти війни, яку розв'язала росія, під назвою «Swimming Through» («Пливучи крізь»). У ньому Мейлутіте пливе крізь озеро червоного кольору, що імітує кров. Наприкінці відео з'являються слова: «Підтримайте Україну».

Про це пише Суспільне.

Озеро, яке, за словами творців, пофарбували в червоний колір екологічним барвником, знаходиться навпроти російського посольства у Вільнюсі. Вулиця, що простягається біля нього, тепер має ім'я Героїв України.

Рута каже, що цей перформанс – «заклик до дій на підтримку українського народу, проти якого росія вчиняє геноцид». Криваве озеро «підкреслює відповідальність росії за воєнні злочини проти українців», а людина, яка пливе крізь нього, символізує «потребу постійно докладати зусиль для спротиву».

«Важливо, аби ми не звикали до жахливих кадрів із масовими вбивствами українців та до їхнього болю. Жахіття на українській землі від рук росії, яким, здається, немає кінця, не повинні стати нормою».

Також плавчиня розкритикувала міжнародну спільноту за недостатньо сувору реакцію на злочини росії.

«Коли країни, як Німеччина, не реагують і не запроваджують адекватні санкції проти агресора, обираючи гроші замість людей, – зберігати надію стає важче, – відреагувала Мейлутіте на небажання Німеччини повністю відмовитися від російських газу, вугілля й нафти. – Тож критично важливо, щоб ми продовжували діяти: поширювати правдиву інформацію, волонтерити, протестувати, жертвувати гроші та чинити тиск на уряди, аби ті діяли».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів