Поділитись:

Збірна України з фехтування відмовилась виходити на бій із РФ

Понеділок, 28 лютого 2022, 07:21
Збірна України з фехтування відмовилась виходити на бій із РФ

Збірна України з фехтування на рапірах відмовилась виходити на поєдинок проти збірної Росії на етапі Кубка світу в Каїрі.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Національну федерацію фехтування України

Українці виступали в командному турнірі та зуміли виграти першу зустріч проти Сінгапуру (45:39). В 1/8 фіналу збірна України вийшла на третій номер посіву – Росію. Але українська команда в складі Андрія Погребняка, Данила Гойди, Максима Гаравського та Клода Юнеса відмовилась фехтувати з російськими рапіристами.

Спортсмени заявили, що «не робитимуть цього, поки їхні родини знаходяться вдома в небезпеці». Крім того, фехтувальники показали плакат із написом англійською мовою: «Зупиніть Росію, зупиніть війну. Збережіть Україну, збережіть Європу!».

За словами Погребняка, збірні Росії та України могли б розвести завчасно, але організатори змагань не зробили цього.

Він також розповів, що 25 лютого фехтувальник із Бельгії Стеф Де Гріф запитав українських спортсменів, чи може він фехтувати з жовто-блакитним прапором на рукаві в знак підтримки, на що українці погодились. Бельгієць відфехтував перший день, а на наступний під час бою до судді підійшов тренер із Росії і натиснув на нього. Після цього Де Гріфу сказали – якщо він не зніме нашивку, то його дискваліфікують.  

Також Погребняк розповів, що на змаганнях також сказали не публікувати фото з українськими спортсменами. А світлину, яку вже опублікували у перший день, видалили. 

Українці, які відмовились фехтувати з росіянами, зазнали технічної поразки за «неявку на зустріч», і росіяни автоматично пройшли далі. Погребняк розповів, що росіяни в цей момент «просто стояли, опустивши голови».

Аналогічна ситуація, як із командою українських рапіристів, трапилась 27 лютого на юніорському чемпіонаті Європи в Сербії. Українська шпажистка Емілі Конрад відмовилась змагатись з росіянкою Анастасією Назаровою в 1/32 фіналу. Українка так само знялась із бою через війну РФ в Україні, однак у протоколі вказано зняття через «медичні обставини».

26 лютого олімпійська чемпіонка з фехтування на шаблях Ольга Харлан виступила на підтримку ЗСУ та назвала російську армію «вбивцями, що виконують особистий наказ Гітлера».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів