Поділитись:

путін посадив керівника розвідки ФСБ у СІЗО

Субота, 09 квітня 2022, 08:54

На росії керівника п'ятої служби федеральної служби безпеки сєргєя бєсєду, якого після військових невдач в Україні відправили під домашній арешт, перевели до СІЗО «Лефортове».

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на журналіста Андрія Солдатова, який спеціалізується на російських спецслужбах.

«Генерал-полковник сєргєй бєсєда вже не під домашнім арештом, а переведений до СІЗО Лефортове. Його справою займається Головне військове слідче управління СК», – зазначив журналіст.

11 березня стало відомо, що президент рф владімір путін через невдалу військову кампанію в Україні шукає крайніх: керівника відділення зовнішньої розвідки фсб сєргєя бєсєду та його заступника анатолія болюха арештували.

Тоді Солдатов був першим, хто повідомив про домашній арешт бєсєди.

Тепер в інтерв'ю журналістам Солдатов нагадав, що під час Майдану 2014 року бєсєда був у Києві і мав утримати віктора януковича при владі – але не зміг.

У 2022 році за півтора тижні після початку війни бєсєду посадили під арешт, претензії до нього різнилися від поганої розвідувальної інформації до неправильного використання бюджетних коштів, виділених на підривну роботу на території України.

За словами джерел Солдатова, у в'язниці бєсєда перебуває під чужим ім'ям, офіційне звинувачення – розкрадання коштів на роботу служби.

Солдатов також зазначив, що справою бєсєди займаються підрозділи військової контррозвідки, яка зазвичай займається пошуком зрадників. Можливо, у кремлі бєсєду підозрюють у зливі інформації Центральному розвідувальному управлінню США.

П'ята служба – служба оперативної інформації та міжнародних зв'язків – займається зв'язками фсб із зарубіжними партнерами. У ній функціонує департамент оперативної інформації, який виконує функції зовнішньої розвідки фсб та відповідає за розвідувальні операції на території колишнього срср.

Саме ДОІ нібито подавав путіну інформацію щодо ситуації в Україні перед вторгненням.

Нагадаємо, що данська мережа меблевих магазинів JYSK заявила, що з 18 квітня призупиняє роботу в білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів