Поділитись:

Штайнмаєр підтримав ідею трибуналу над путіним і лавровим

П'ятниця, 08 квітня 2022, 15:31
Штайнмаєр підтримав ідею трибуналу над путіним і лавровим

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр підтримав ідею про те, що президент рф володимир путін і глава МЗС сергій лавров мають постати під трибуналом за воєнні злочини в Україні.

Про це він сказав в інтерв’ю Spiegel, – повідомляє Українська правда.

«Кожен, хто винен у цих злочинах, повинен буде відповісти за них. Сюди входять і солдати. Сюди входять військові командири. І, звісно, ті, хто несе політичну відповідальність», – сказав Штайнмаєр, відповідаючи на питання про необхідність трибуналу над путіним і лавровим.

Він також зазначив, що путін 2001 року, з яким йому доводилося спілкуватися, не має нічого спільного з путіним 2022 року – «жорстокого розпалювача війни в бункері».

«Я був свідком змін у російській політиці, але, чесно кажучи, я все ще сподівався, що путін залишиться раціональним. Я не припускав, що російський президент ризикне повним політичним, економічним, моральним розоренням своєї країни в імперському шаленстві. Напад (на Україну) мене шокує», – заявив Штайнмаєр.

Штайнмаєр, який був міністром закордонних справ з 2005 по 2009 роки і з 2013 по 2017 роки, днями вперше визнав, що помилявся у своїй політиці щодо росії. 

«Моя прихильність до «Північного потоку-2» була явною помилкою. Ми чіплялися за мости, в які росія більше не вірила і про які нас попереджали наші партнери», – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів