Поділитись:

«Це наша війна також»: литовці привезли на Волинь гуманітарну допомогу (відео)

П'ятниця, 08 квітня 2022, 16:02
«Це наша війна також»: литовці привезли на Волинь гуманітарну допомогу (відео)

Медикаменти, підгузки для дітей та інші необхідні речі – волонтери з Литви привезли на Волинь гуманітарну допомогу. Подібні вантажі литовці привозять в Україну вже не вперше.

Як саме та чому громадяни Литви долучаються до підтримки українців йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

З початку наступу росії на Україну чимало країн з усього світу взялися допомагати нашій державі. Хтось – військовою технікою, хтось – санкціями, а хтось – гуманітарною допомогою.

Так, медикаменти, підгузки для дітей та інші необхідні речі до Волині привезли волонтери з Литви.

Литовці розповідають, що цей вантаж відправився до військових шпиталів та до цивільних на Київщину.

«Ми приїхали з Литви. Привезли вам памперси, консерви, вовняні ковдри... Я вперше в Україні… Я купив три «джипи», бус», – розповів волонтер із Литви Даріус.

Волонтер Донатес розповів, що зібрати гуманітарну допомогу долучається дуже багато литовців. Здебільшого знайти усе необхідне вдається за тиждень.

«Сьогодні привезли допомогу дітям, лікарням…Які є запити, те і збираємо й привозимо, – зазначив він. – Я думаю, що кожна людина повинна чинити так, як хоче, щоб чинили з нею. І я впевнений, що Україна теж допомогла б нам».

Самі ж литовці зізнаються: допомагають Україні з перших днів війни. А чому це роблять – відповідають коротко: «Це наша війна також».

До слова, це вже не перший вантаж, який Волинь отримала від колег з Литви. Зі слів луцьких волонтерів, раніше гуманітарну допомогу вдалося відправити у Піски, Славутич, а також на Київщину, Чернігівщину.

«Ми хочемо подякувати усім, хто допомагає Україні, і зокрема Литовській республіці…Вони одні з перших проголосували за те, щоб закрити небо над Україною та зробити «зелені» коридори для гумдопомоги... Вони не вперше допомагають, але сьогодні цей вантаж направлений саме до волинян, і я думаю, що звідси він піде в гарячі точки, які потребуватимуть цього», – розповіла викладачка-волонтерка Лариса Понєдєльнік, яка з перших днів війни разом зі своїми студентами та випускниками організовують волонтерську роботу.

На думку волонтерів, нині кожен українець повинен допомагати, чим може.

«Там люди на межі гуманітарної катастрофи…Тому зараз надзвичайно важливо допомагати, чим можемо... Тому що люди залишились голі-босі, без домівок, без всього... Буває, люди приїхали сюди навіть в шльопанцях – просто в чому були, в тому вибігли», – зазначила волонтерка, голова ОСББ Віра Максимюк.

Тож волиняни активно працюють у тилу та допомагають як військовим, які боронять нашу країну на передовій, так і цивільним, які опинилися на межі гуманітарної катастрофи через наступ агресора. Така згуртованість лиш вкотре доводить: перемога не за горами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів