Поділитись:

Росія готує фейки про «злочини ЗСУ на Донбасі»

П'ятниця, 08 квітня 2022, 15:08
Росія готує фейки про «злочини ЗСУ на Донбасі»

Російська федерація готується до чергової фази інформаційної війни, що включатиме звинувачення українських військових у злочинах в Маріуполі та на Донбасі.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО України.

Попри те, що активна фаза дезінформаційної кампанії рф на тему звинувачення українських військових у злочинах на Київщині, ймовірно, завершилась, в організації зазначають, що ворог не визнав поразку в інформаційній війні.

«За наявною інформацією, росія готується до чергового її етапу, що стосуватиметься «злочинів ЗСУ в Маріуполі та на Донбасі». Росію намагаються виключити зі світового порядку денного, на тлі цього Кремль ще агресивніше намагатиметься дискредитувати Україну на міжнародній арені», — йдеться у повідомленні ЦПД.

Водночас після засідання Ради безпеки ООН російські медіа почали зміщувати акценти в інформаційному полі.

«Основна теза про події в Бучі, яку просуває Кремль зараз, — «ніхто не дізнається правди», — додають у Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, що рашисти 8 квітня завдали ракетного удару по вокзалу у Краматорську, внаслідок чого загинуло 30 людей і більше сотні отримали поранення. На думку військового експерта Михайла Жирохова, це продовження політики винищення населення України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів