Поділитись:

Окупанти готують територію Молдови для розміщення своїх сил, – Міноборони

Четвер, 07 квітня 2022, 14:58
Окупанти готують територію Молдови для розміщення своїх сил, – Міноборони

У Міноборони України заявили, що росія використовує території інших держав для розміщення своєї техніки та військ.

Про це заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила під час брифінгу, інформує УНН.

За словами Маляр, на території невизнаної Придністровської республіки росіяни готують місто Тирасполь для прийому літаків.

«Ми бачимо ознаки приготування на території невизнаної Придністровської республіки, на території Молдови. Там готують Тирасполь для прийому літаків», – заявила заступниця міністра оборони.

Окрім цього, за словами Маляр, білоруські війська на території Білорусі також перебувають у бойовій готовності. Є ризики, що вони також можуть бути використані.

Крім того, Міноборони має дані, що у Білорусь можуть перекидати найближчим часом певні російські підрозділи, які зараз вони збирають по всій території росії через повітряні шляхи.

«Ми бачимо, що росія змінює свої плани. Якщо в перші дні війни вони точно знали, куди рухаються і з якою метою, то сьогодні вони змушені коригувати свої плани у короткостроковій перспективі. Тобто, це буквально декілька днів. Ворог вчиться з нами воювати. Якщо в перші дні російська армія була дезорієнтована, то станом на сьогодні вони підлаштовуються під нашу тактику, під нашу стратегію, і беруть час, або затягують його для того, щоб навчитися воювати з нашою оборонною стратегією», – наголосила спікер.

Нагадаємо: 2 квітня у Міністерстві закордонних справ Молдови заявили, що не мають інформації про мобілізацію російських військ у Придністров’ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
19 березня 2024
09 березня 2024