Поділитись:

Лукашенко хоче влізти в переговори між рф і Україною

Четвер, 07 квітня 2022, 14:40

Самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко заявив, що РБ хоче брати участь у переговорах щодо мирного врегулювання війни в Україні.

Про це пише Українська правда з посиланням на держінформагентство "БелТА"

"Я хочу просто вперше вам позначити сьогодні нашу позицію, яка доведена до міністра закордонних справ і доручено МЗС її реалізувати. Не може бути переговорів без участі Білорусі. Якщо ви нас ув'язали в це, насамперед, західні країни, то на цих переговорах, певна річ, має прозвучати позиція Білорусі. Ми виходимо не з того, що нас в один кошик занурили з Росією. Ні. Ми виходимо з того, що ця війна – за парканом нашої країни. І вона серйозно впливає на ситуацію в Білорусі. Тому жодних сепаратних за спиною Білорусі домовленостей не може бути", – сказав лукашенко. 

Міністр закордонних справ володимир макей після засідання Ради безпеки РБ заявив, що "до України та Росії доведено позицію про необхідність участі Білорусі у переговорах". Макей також заявив, що "як один із слов'янських народів" Білорусь вимагатиме для себе "гарантій безпеки".

"Ми готові зробити свій посильний внесок і в переговорний процес. Не лише інтереси та гарантії безпеки мають бути передбачені щодо України та Росії, а й Білорусі", – зазначив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів