Поділитись:

Війна росії проти України може тривати ще місяці або навіть роки, – Столтенберг (відео)

Середа, 06 квітня 2022, 21:41
Війна росії проти України може тривати ще місяці або навіть роки, – Столтенберг (відео)

Союзники НАТО мають бути готовими до того, що агресія росії проти України може тривати ще протягом багатьох місяців або навіть років. Тому Альянс має продовжувати допомагати Києву.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком засідання Північноатлантичної Ради на рівні міністрів закордонних справ 6 квітня, передає «Укрінформ».

На його думку, союзники мають зважити на довгострокові плани продовження допомоги Україні, застосування санкцій проти країни-агресора та зміцнення власної безпеки.

«Ця війна має завершитися зараз. Президент путін може її завершити негайно, якщо виведе свої війська і припинить атаки на незалежну суверенну Україну та в дусі доброї волі шукатиме політичного рішення за столом переговорів. Водночас ми маємо бути реалістами й розуміти, що це може тривати довго…» – каже генсек.

Столтенберг обіцяє, що протягом дводенної зустрічі міністри закордонних справ країн НАТО обговорять таку довгострокову перспективу та дії.
читайте також

6 квітня у Брюсселі розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, на якій обговорять поточну ситуацію з безпеки після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Говоритимуть щодо зміцнення оборони Альянсу та формування його нової Стратегічної концепції з огляду на поточні події. 7 квітня в роботі Північноатлантичної Ради візьме участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів