Поділитись:

Британія не готова дати Україні гарантії безпеки, як у НАТО

Середа, 30 березня 2022, 18:25
Британія не готова дати Україні гарантії безпеки, як у НАТО

Велика Британія розгляне запит України щодо можливості стати гарантом її безпеки, але відмовляється взяти на себе зобов’язання, які мають члени НАТО в рамках Альянсу.

Про це заявив заступник прем’єр-міністра Великої Британії Домінік Рааб, інформує УНІАН з посиланням на The Guardian.

«Ми дуже уважно розглянемо все, що, за словами президента Зеленського, йому потрібно. Але я думаю, що ми не збираємося в односторонньому порядку повторювати зобов'язання НАТО щодо не членів НАТО», – заявив Рааб.

Політик додав, що рішення Британії щодо готовності стати гарантом безпеки України «залежатиме від того, що про що саме йдеться». Але він виключив, що домовленість про гарантії може включати можливість прямої участі британських військ у війні з рф.

«Ми дуже ясно дали зрозуміти, що не збираємось втягувати росію до прямої військової конфронтації. Україна не є членом НАТО», – зауважив Рааб.

Зауважимо, однією з найголовніших умов росії щодо миру в Україні є нейтральний статус та відмова від вступу в НАТО. Україна заявила про готовність розглянути це, якщо отримає гарантії безпеки від міжнародних партнерів, зокрема, постійних членів Радбезу ООН, серед яких й Велика Британія.

Нагадаємо: глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна веде перемовини зі США, Британією, Німеччиною, Францією і Туреччиною щодо гарантій своєї безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів