Поділитись:

Російських військових, які чинили звірства в Бучі, повертають в Україну, – розвідка

Вівторок, 05 квітня 2022, 12:07
Російських військових, які чинили звірства в Бучі, повертають в Україну, – розвідка

Військових 64-тої мотострілецької бригади 35-тої загальновійськової армії рф, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

64-та мотострілецька бригада 35-тої загальновійськової армії рф, військовослужбовці якої чинили масові вбивства та катування мирного населення в Бучі, буде повернута на територію України. Російське командування не проводитиме ротацію особового складу в цьому підрозділі та знову кидає його на передову.

Станом на 4 квітня бригаду вивели з України в білорусь і вона перебувала поблизу міста Мозир. До 6 квітня особовий склад доправлять залізницею до російського Бєлгорода. Після лише дводенного відпочинку їх планують повернути в Україну в одну з «найгарячіших» точок (орієнтовно – харківський напрямок). Зазвичай, російські підрозділи, що покидають зону бойових дій, отримують набагато більше часу на відновлення та відпочинок.

«Подібний графік вказує на те, що на 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України. Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі, можуть повторити це знову в інших містах. Ще одна мета швидкого повернення 64-ї бригади на територію України – швидка «утилізація» непотрібних свідків. Тобто, передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах», – йдеться в повідомленні.

Особовий склад підрозділу, усвідомлюючи резонанс подій в Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово опирається поверненню в Україну. Втім російське командування ігнорує ці настрої та погрожує трибуналом в разі відмови продовжувати участь у бойових діях. Рапорти на звільнення не приймаються до розгляду.

Наразі українські та міжнародні слідчі проводять документування численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених російською армією. І жоден злочинець-окупант не уникне належного покарання.

Нагадаємо: радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович оприлюднив перелік російських частин та підрозділів, які чинили розправи над жителями Ірпеня, Гостомеля та Бучі. А волонтери InformNapalm знайшли дані командира в/ч 51460, 64-та окрема мотострілецька бригада, яка, за попередніми даними, скоїла воєнні злочини в місті Буча Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів