Поділитись:

Китай запевнив, що хоче миру в Україні. Але по-своєму

Неділя, 03 квітня 2022, 09:10
Китай запевнив, що хоче миру в Україні. Але по-своєму

Китай запевнив Європейський Союз у п’ятницю, що буде прагнути миру в Україні, але заявив, що це буде на його власних умовах, уникаючи тиску на жорсткішу позицію щодо росії.

Про це повідомляють Українські Національні Новини з посиланням на Reuters.

Прем'єр-міністр Лі Кецян сказав лідерам ЄС, що Пекін буде домагатися миру "своїм способом", а президент Сі Цзіньпін сказав, що сподівається, що ЄС буде розглядати Китай "незалежно", нагадуючи тісні зв'язки Європи зі Сполученими Штатами.

Лі сказав лідерам ЄС, що Китай завжди прагнув миру і сприяв переговорам і готовий продовжувати відігравати конструктивну роль з міжнародною спільнотою. 

Китай відмовився засудити дії росії в Україні та назвати це вторгненням, а також неодноразово критикував санкції Заходу.

ЄС відповів Китаю під час віртуального саміту з Лі та Сі та просив не дозволяти москві обійти санкції Заходу, запроваджені через вторгнення Росії в Україну.

"Ми закликали Китай допомогти припинити війну в Україні. Китай не може закривати очі на порушення росією міжнародного права", – сказав президент Європейської ради Шарль Мішель на брифінгу з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн після першої зустрічі ЄС-Китай

"Будь-які спроби обійти санкції або надати допомогу росії продовжать війну", – додав Шарль.

Китай налагоджує тісніші енергетичні, торгові та безпекові зв’язки з москвою, позиціонуючи себе як глобальну силу, яка може протистояти Сполученим Штатам. За кілька тижнів до вторгнення 24 лютого Китай і росія оголосили про стратегічне партнерство без обмежень. Тоді президенти росії та Китаю зустрілися у Пекіні під час Олімпіади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів