Поділитись:

Окупанти пошкодили будівлю, де розміщена ядерна установка «Джерело нейтронів»

Неділя, 27 березня 2022, 19:48
Окупанти пошкодили будівлю, де розміщена ядерна установка «Джерело нейтронів»

У Харкові при обстеженні ядерної установки «Джерело нейтронів» виявили спричинені обстрілами пошкодження будівлі, де вона розташована.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання України.

«Згідно з інформацією, наданою експлуатуючою організацією (ННЦ ХФТІ), вже виявлені такі ушкодження ЯПУ «Джерело нейтронів» за результатами обстрілу майданчика російськими військами 26.03.2022: значні пошкодження теплоізоляційної обшивки будівлі ЯПУ «Джерело нейтронів»; часткове осипання матеріалів облицювання в експериментальній залі установки», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що персонал продовжує огляд будівель, споруд та обладнання установки задля ідентифікації всіх ушкоджень. Ймовірність нових пошкоджень ядерної установки залишається високою через постійні обстріли військами країни-агресора району розташування ЯПУ «Джерело нейтронів».

Станом на 16:00 27 березня, ядерна установка переведена в глибокий підкритичний стан (режим «тривалий зупин» з 24.02.2022). Стан установки контролює оперативний персонал, зовнішнє електропостачання відсутнє. Радіаційна обстановка на майданчику в межах норми.

Згідно з повідомленням, персонал намагається усунути наслідки бойових дій та підтримувати у працездатному стані обладнання ядерної установки, наскільки це можливо в умовах постійних обстрілів та бомбардувань майданчика.

Нагадаємо:четверо російських атомників, які залишилися на Рівненській АЕС, що у місті Вараш Рівненської області, розповіли, чому не хочуть повертатися в росію після завершення виконаних робіт і що думають про путінську «спецоперацію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів