Поділитись:

Українські фігуристи пройшли у фінал змагань у Франції практично без підготовки

Субота, 26 березня 2022, 04:27
Українські фігуристи пройшли у фінал змагань у Франції практично без підготовки

Українські спортсмени Олександра Назарова та Максим Нікітін посіли 16-е місце на чемпіонаті світу з фігурного катання, який триває у французькому місті Монпельє. Вони пережили бомбардування Харкова, змінили свій ритм-танець перед самим чемпіонатом та виступили у звичайних футболках.

Про це повідомляє Українська федерація фігурного катання на ковзанах, передає «Громадське».

Український дует отримав 67.70 балів за свою композицію, в якій пролунали пісні «1944» у виконанні Джамали та «Ой у лузі червона калина» у виконанні Андрія Хливнюка.

Як зазначає «Суспільне», фігуристи ще в лютому змагалися на Олімпіаді-2022, а тоді повернулися до Харкова, де пережили початок війни. Олександрі Назаровій вдалося виїхати з міста, тоді як Максим Нікітін більш ніж три тижні провів у Харкові під постійними обстрілами російських військ.

Фігуристи змінили свій ритм-танець перед самим чемпіонатом та мали всього три дні на підготовку. Вони вийшли на лід у футболках в кольорах українського прапора та змогли якісно виконати всі елементи.

Глядачі аплодували українцям стоячи. Деякі з них, як і самі фігуристи, не могли стримати сліз.

Олександра Назарова розповіла, що для них важливо розповісти всьому світу, що зараз відбувається в Україні.

«Всього шість днів тому ми були в Україні, я був у Харкові, і всі наші сім’ї досі там. Ми бачили, що вони [російські окупанти] роблять і це огидно. Ще місяць тому неможливо було повірити, що хтось може атакувати іншу країну в 21 столітті, але це сталося…», – додав Максим Нікітін.

Попри те, що для проходу в довільну програму потрібно було потрапити у топ-20 найкращих, українські фігуристи вирішили знятися зі змагань. Нікітін пояснив, що на зміну довільного виступу у них не вистачило часу, а кататися з уже поставленим до цього сезону було неприйнятно з моральної точки зору.

Зазначимо, 24 березня на змаганнях у Франції у чоловічому одиночному катанні українець Іван Шмуратко кваліфікувався до довільної програми. Він не мав змоги повноцінно готуватися до змагань через війну та виступав без костюма.

На запитання про підготовку відповів: «Немає такого поняття, як навчання і підготовка, коли йде війна і літають бомби. Зараз у нас інші цінності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів