Поділитись:

Депортованим до росії українцям «пропонують» роботу на Сахаліні

Четвер, 24 березня 2022, 15:58
Депортованим до росії українцям «пропонують» роботу на Сахаліні

Примусово депортованим до росії українцям пропонують працевлаштування на Сахаліні без права виїзду з російських регіонів упродовж двох років.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

росіяни проводять масові заходи з переміщення українських громадян з окупованих територій до рф. Після проходження фільтраційних таборів українців відправляють до економічно депресивних районів росії. Кінцевим пунктом призначення називають низку північних областей, зокрема Сахалін. Українцям «пропонують» офіційне працевлаштування через центри зайнятості. Ті, хто погоджується, отримують документи, які забороняють виїзд з російських регіонів протягом двох років.

На сьогодні підтверджено інформацію про створення російського фільтраційного табору в Докучаєвську Донецької області. Туди масово доправляють цивільне населення, в якого вилучають документи. З людьми «працюють» співробітники ФСБ РФ. Їхня мета – пошук громадян, що брали участь в АТО/ООС, українських військових та правоохоронців. Далі людей переправляють до рф, зокрема в Таганрог (Ростовська область) та Краснодарський край.

Є беззаперечні свідчення нелюдського поводження з українцями, ненадання медичної допомоги. Відзначаються проблеми із забезпеченням харчуванням.

В ГУР наголошують: примусове переміщення цивільного населення на територію держави-агресора, зокрема дітей, є грубим порушенням міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права та черговим доказом поводження РФ як держави-терориста.

Нагадаємо: 18 березня з найбільшого укриття в спорткомплексі «Терраспорт» в Маріуполі росіяни примусово депортували українських громадян в росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів