Поділитись:

Терористи з рф стягують війська з окупованих регіонів Грузії, – Пентагон

П'ятниця, 25 березня 2022, 21:31
Терористи з рф стягують війська з окупованих регіонів Грузії, – Пентагон

фото ілюстративне

Держава-терористка росія з метою посилення свого наступального потенціалу в Україні перекидає частину своїх сил з окупованих територій Грузії до українського кордону.

Про це повідомляє у п’ятницю CNN із посиланням на високопоставленого чиновника Міністерства оборони США, повідомляє Укрінформ.

«На нинішньому етапі ми маємо ознаки того, що вони залучають сили з території Грузії в Україну», – зауважив представник Пентагону.

Він підкреслив, що Сполучені Шати не проводять повітряної розвідки за переміщенням російських сил і поки відмовився говорити, на якій саме ділянці ці сили можуть перетнути кордон в Україні. Водночас за його словами, росіяни намагаються підтримати посилену активність переважно в регіоні українського Донбасу.

Як зазначається, російські війська розміщуються на окупованій частині території Грузії після вторгнення 2008 року.

Представник Пентагону також повідомив, що російські війська мають 22 кораблі в Чорному морі, більшість – це десантні судна.

«Ми бачили, як вони рухалися в Азовське море, щоби здійснити десантний штурм, спробувати посилити свій наступ з Маріуполя, але ми не спостерігали їхнього руху в напрямку Одеси», – зауважив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів