Поділитись:

російські терористи стягують додаткову військову техніку з регіонів

Неділя, 20 березня 2022, 22:36

Агресор перекидає додаткові ешелони військової техніки з різних регіонів. 

Про це йдеться в аналізі незалежної слідчої  організації Conflict Intelligence Team (CIT), яка виїхала з Росії, повідомляє Ліга.

Згідно з даними аналізу CIT, 17 березня в Ростові-на-Дону очевидці помітили на залізниці ешелон з танками. Аналітики платформи з’ясували із баз даних Російської залізниці, що ешелон прямував зі станції «Сибірцево» у Приморському краї (Далекий Схід). Там дислокується 60 мотострілкова бригада п'ятої загальновійськової армії.

А вже 18 березня на північних околицях Ростова помітили ешелон із БТРами та вантажівками. Судячи з напрямку руху, поїзд рушив із Краснодарського краю або Північного Кавказу, звідки везуть поповнення з Абхазії та Південної Осетії.

Також аналітики знайшли відео користувачів у соцмережах з пересуванням інженерних машин, зокрема в Іркутській області (Сибір) везли багато військових евакуаторів РЕМ-КЛ і МТП-А2, призначених для вивезення несправної чи кинутої техніки.

Крім того, судячи із відео від 18 березня біля Красного Села під Санкт-Петербургом помітили понтонний парк ПМП-М для наведення тимчасових мостів та переправ. У СІТ припускають, що понтонний парк може належати 30 інженерно-саперному полку 6 загальновійськової армії.

«Як ми можемо судити, інтенсивність перекидання нижча, ніж впродовж місяців перед вторгненням. Водночас російські сили можуть застосувати ще 40 незадіяних батальйонно-тактичних груп, загальна чисельність котрих може перевищувати 20 000 бійців (тобто сумарні російські втрати навіть за даними українського Генштабу)», – виснували в СІТ. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів