Поділитись:

Уже посіяли більше 200 тисяч га озимих культур: на Волині розпочалася посівна (відео)

Вівторок, 22 березня 2022, 21:03

На Волині розпочалася посівна. Війна війною, але у аграріїв навесні чимало роботи.

Під урожай 2022 року волинські аграрії посіяли 228 тисяч га озимих культур. З них понад 170 тисяч га озимих зернових на зерно і майже 50 тисяч га озимого ріпаку. Зокрема, волинський аграрій Валерій Діброва розповів, що нині, аграрії докладають усіх зусиль аби прогодувати не тільки Волинь, але й Україну.

Нині, усі посіви озимих культур знаходяться у доброму та задовільному стані, розповідають сільгоспвиробники. Аграрії активно проводять роботи з їх підживлення. Станом на 10 березня вже підживлено понад 45 тисяч га озимих зернових культур, зокрема практично завершено перше підживлення ріпаку.

Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Українські сільгоспвиробники вже можуть отримати кредити під 0%, а держава гарантує перед банками 80% від суми такого кредиту.

Нині, аграрії готуються до посіву ярих культур. В пріоритеті – пшениця, кукурудза, ячмінь та гречка. Наразі посівна розпочалася по всій Україні, там де це можливо. За прогнозами багатьох експертів цього року на українських ринках та магазинах громадяни не мають відчути значного дефіциту продуктів харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів