Луцькі волонтери передали військовим дефіцитні бандажі нового покоління (фото, відео)

Вівторок, 22 березня 2022, 18:30

Тарас Шкітер розповів про роботу волонтерського штабу Громадянського руху «СВІДОМІ».

«Наша команда отримала нову порцію допомоги для військових: бандажі нового покоління в вакуумних герметичних упаковках – саме вони зараз у дефіциті. Також ми отримали кровоспинний препарат Celox rapid в індивідуальному пакуванні, який вже не раз демонстрував свою ефективність в порятунку життя під час бойових дій. 

Перев'язки та бандажі для екстреної зупинки кровотечі для військових – одні з найнеобхідніших речей, адже ними можна швидко затампонувати рани, перебинтувати опіки, травматичні ампутації. Вакуумне пакування сприяє безпеці проти заражень у випадках коли використовується бандаж», – повідомив Тарас Шкітер. 

Волонтери отримали:

  • Blast bandage – один з найкращих бандажів у світі, адже у вакуумній упаковці міститься також серветка, яка перекриває площу спини, грудної клітки чи черевної порожнини. Виробництво США.

  • Olaes modular bandage 4 та 6 дюймів – перев'язувальний пакет в якому є серветка, елемент стиснення, бинт для тампонади поранення та оклюзійна плівка для герметизації рани. Універсальнішого перев'язувального засобу для військових поки не існує. Виробництво США.

Волонтерський штаб отримав й інші бандажі, які необхідно мати нашим військовим. 

 

«Частина перев’язок і бандажів вже прямує до військових, іншу частину відправляємо найближчим часом на передову за потребами. 

Все буде Україна!», – запевнив Тарас Шкітер.

Нагадаємо: луцькі волонтери отримали та готують на передову сучасні військові аптечки. Таку допомогу на фронт відправляє «Громадянський Рух «СВІДОМІ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: