Поділитись:

Альтернатива НАТО стає все популярнішою в Україні (опитування)

Неділя, 20 березня 2022, 15:20
Альтернатива НАТО стає все популярнішою в Україні (опитування)

Підтримка створення військово-політичного союзу у складі України, Польщі та Великобританії серед громадян України зросла із 61% (у січні цього року) до 85%.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 18 березня.

Як зазначено в результатах опитування, наразі підтримка такого союзу вища, ніж підтримка інтеграції України з НАТО (72%).

44% опитаних вважають, що Україна має обов'язково вступити в НАТО, 42% – Україна має продовжувати співпрацю з НАТО, але не ставати членом Альянсу. Співпрацю з НАТО поза членством Альянсу підтримує більше людей, ніж до війни, ця цифра зросла завдяки тим, хто раніше говорив, що з НАТО взагалі не потрібно співпрацювати (зараз таких лише 7%).

Найбільше прихильників вступу в НАТО серед жителів західних, центральних областей. На півдні та сході України більше підтримують співпрацю поза членством в Альянсі.

Найбільш дружніми до України країнами, на думку громадян країни, є Польща, Литва, Великобританія та США.

Також дружніми вважають Чехію, Румунію, Молдову, Словаччину, Туреччину, Францію, Словенію. Приблизно половина опитаних вважає дружніми Угорщину, Грузію та Німеччину, ще третина – нейтральними.

Китай зараз для українців здебільшого нейтральна країна. Водночас РФ (98%) та Білорусь (сумарно 84%) для українців – це ворожі країни. Ставлення до цих країн значно погіршилося після повномасштабного вторгнення РФ в Україну за підтримки Білорусі.

Під час дослідження методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) опитали 1000 респондентів віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих. Помилка репрезентативності дослідження з імовірністю 0,95 не більше ніж 3,1%.

Альтернатива НАТО стає все популярнішою в Україні (опитування) 

Альтернатива НАТО стає все популярнішою в Україні (опитування) 

Нагадаємо, що Bloomberg прогнозувало дефолт росії вже 16 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів