Поділитись:

кадиров не був під Києвом, а його бійців вже давно повернули у Чечню – СБУ

Неділя, 20 березня 2022, 06:30
кадиров не був під Києвом, а його бійців вже давно повернули у Чечню – СБУ

За час перебування в Україні чеченські військові російської армії втратили сотні бійців і 13 березня повернулися у Грозний.

Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на контррозвідників Служби безпеки України.

Проросійські телеграм-канали 13 березня опублікували відео з військової наради в підвальному приміщенні за участі лідера Чечні рамзана кадирова — нібито на території України, за кілька кілометрів від Києва.

Утім, контррозвідка СБУ каже, що кадиров не перебував в Україні, а 13 березня — саме той день, коли угруповання «кадирівців» вивели з Київської області у білорусь і далі в Чечню.

«26 лютого на українську землю в районі гостомельського аеропорту при спробі десантної операції спробували зайти 450 "кадирівців". Не вийшло. Частина все ж змогла висадитися з одного з літаків і була обстріляна прямо на злітній смузі. Загальні втрати бійців Кадирова за період з 26 по 28 лютого склали декілька сотень бійців», — розповів «Радіо Свобода» співрозмовник в контррозвідці СБУ.

А 4 березня з білорусі через Чорнобильську зону прибув загін військ нацгвардії Чечні — близько 1200 людей. «Кадирівці» облаштували табір у лісі під Бородянкою, а однієї ночі там було підірвано боєкомплект, частина бійців загинули, стверджують в СБУ.

«З того часу вони почали діяти обережніше і розбилися на декілька груп. Та участі безпосередньо у боях не брали, а займалися лише тим, що "кошмарили" місцеве населення в районі Бородянки, Бабинців, Катюжанки і аж до Лютіжа. Паралельно знімаючи різноманітні відео для соцмереж», — кажуть в контррозвідці СБУ.

Зрештою, за їхніми даними, 13 березня «кадирівців» вивели з території Київської області через білорусь і далі повітряним транспортом до Чечні. Водночас рамзан кадиров днями заявив, що відправляє в Україну ще тисячу своїх бійців, писали прокремлівські видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів