Поділитись:

У Польщі запустили україномовне радіо

Неділя, 20 березня 2022, 05:46
У Польщі запустили україномовне радіо

Польський радіомовник RMF Group створив спеціальний проєкт «RMF Україна», в ефірі якого звучить найважливіша інформація для українців у Польщі.

Про це повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Зазначається, що «RMF Україна» – спеціальний проєкт, створений найбільшим польським радіомовником RMF Group. До команди «RMF Україна» входять польські журналісти та українці, що нині мешкають у Польщі. Інформація, що подається у випусках новин українською і англійською мовами, зібрана на території Польщі і є достовірною та перевіреною.

«У випусках новин радіостанції «RMF Україна» цілодобово надається інформація про правові й законодавчі спрощення, впроваджені польською владою, благодійні організації, що надають допомогу, можливості пошуку житла в цій країні, проїзд громадським транспортом та автомобілями, роботу банківської системи, медичну допомогу біженцям від державної служби охорони здоров’я, а також способи пошуку роботи», – ідеться в повідомленні.

Також зауважується, що новини містять інформацію про ініціативи приватних компаній, які часто пропонують свої послуги біженцям у Польщі безкоштовно або з великою знижкою. Розміщуються також повідомлення про номери телефонів гарячих ліній, інформація для українських спортсменів, які вимушено перебувають на території Польщі, для українців, що прибули в країну з тваринами.

Програми радіостанції «RMF Україна» можна почути в околицях Перемишля на частоті 98.6 FM та у Грубешові на 93.3 FM, а також через додаток RMF ON та на сайті. Інформація для біженців з України також розміщується на офіційній сторінці радіостанції у соціальній мережі Фейсбук.

Завдяки тісним зв’язкам двох дружніх держав і за сприяння Національної ради випуски новин «RMF Україна» відтепер транслюватимуться і в ефірі місцевих радіостанцій прикордонної Львівської області, а саме у Стрию, Дрогобичі, Трускавці, Бориславі, Самборі, Старому Самборі, Турці, Сколе, Сокалі, Червонограді та у Бродах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів