Поділитись:

Він – патріот України, – тренер Віталій Кварцяний вступився за Тимощука

Субота, 19 березня 2022, 11:21
Він – патріот України, – тренер Віталій Кварцяний вступився за Тимощука

Відомий тренер і президент ФК «Волинь» на громадських засадах Віталій Кварцяний спробував виправдати свого вихованця Анатолія Тимощука, якого позбавили звання Почесного громадянина Луцька та всіх футбольних регалій.

Про це він заявив  в етері телеканалу ГІТ.

«Одним махом не перекреслиш його як людину, як спортсмена, як футболіста, який зіграв більш ніж 140 матчів за збірну України. Він з Україною, я впевнений в тому. В нього своя думка. Якби додзвонитися до нього, спитати: «Толя, що ти думаєш?» Може, старається. Ми зараз його насваримо, а він завтра виступить і скаже: «Застрельте мене – я хочу загинути за Україну». Чи сказати таке путіну, що він х@й моржовий», – зазначив Віталій Кварцяний. 

Тренер припускає, що Анатолій Тимощук пов'язаний якимись контрактами, або щось його там стримує.

«Але настільки ми його всі знаємо, що він – людина-патріот України. Якби він мав можливість воювати чи піти, я думаю, він би пішов, якби він був на території України. Чи захищати на блокпостах. Чи десь там вести агітацію як відома людина, щоб підтримати українців, волинян наших», – зазначив Кварцяний.

На переконання тренера, Анатолія Тимощука точно не можна вважати зрадником України. Але Кварцяному шкода, що його вихованець мовчить і не висказує свою думку.

«Якби б він сказав навіть щось таке на користь України, нічого б йому за це не було, я так думаю. І він мусить щось сказати, зробити якісь дії, щоб виправдати, доказати свій авторитет, своє, так би сказати, серце, що воно лежить з Україною. Разом з нами. Я так думаю», – підсумував Віталій Кварцяний.

Нагадаємо, що Комітет з етики та чесної гри Української асоціації футболу зробив заяву щодо порушень Кодексу етики та чесної гри колишнім гравцем збірної країни Анатолієм Тимощуком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів