На Волині керівник Держархбудінспекції брав хабарі від забудовників

П'ятниця, 11 листопада 2016, 16:31

Правоохоронці викрили корупційний механізм із систематичного вимагання та отримання одним із керівників управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області хабарів від забудовників за безперешкодну реєстрацію дозвільних документів у сфері містобудівної діяльності.

За фактом одержання неправомірної вигоди поліція проводить досудове розслідування, – повідомляє прес-служба ГУ НП у Волинській області.

Правоохоронці встановили, що до злочинної схеми посадовець залучив осіб, котрі надають послуги з будівництва та проектування. Цих осіб він використовував як посередників при отриманні неправомірної вигоди.

У середньому послуги з отримання дозволів на початок робіт та введення об'єктів в експлуатацію правопорушники оцінювали від однієї до кількох тисяч доларів США. Правоохоронці затримали зловмисників після одержання чергового хабаря.

Під час проведення санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів вилучено близько 30 тис доларів США та 30-мм снаряд. Слідчі вирішують питання щодо додаткового відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 статті 263 ( Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри зловмисникам та обрання їм міри запобіжного заходу. Триває слідство.