Поділитись:

У фейсбуці та інстаграмі більше не можна бажати смерті путіну та лукашенку

Понеділок, 14 березня 2022, 17:41

фото ілюстративне

У Facebook змінюють правила й заборонять бажати смерті очільникам держав, зокрема російському президенту володимиру путіну і самопроголошеному президенту Білорусі олександру лукашенку.

Про це йдеться в листі співробітникам Meta Platforms, підписаному президентом відділу зовнішніх зв’язків Ніком Клеґом, – повідомляє Українська правда, посилаючись на Reuters.

«Ми звужуємо фокус, щоби прояснити в наших вказівках (для модераторів контенту, – ред.), що ми не будемо заохочувати й терпіти заклики до насильства проти росіян загалом.

Ми також не дозволяємо  заклики до вбивства голови держави. Тому, щоби усунути неоднозначність стосовного того, яке наше ставлення, ми звужуємо наші правила, щоби чітко прояснити, що ми не підтримуємо на наших платформах заклики до вбивства голови держави.

Це важкі рішення. Ситуація в Україні стрімко змінюється. Ми намагаємось думати про наслідки, і ми постійно переглядаємо наші правила з огляду на те, як розгортаються події», – йдеться в листі.

Лист розіслали співробітникам на внутрішній платформі в неділю 13 березня.

Представники Meta не відповіли на запит про коментар від Reuters.

У листі Клеґ додав, що нові зміни стосуються працівників, які займаються модеруванням і видаленням контенту, який порушує правила соцмережі. 

У компанії планують також надіслати вказані зміни до правил до незалежної ради з контролю. Цю раду утворили при компанії, щоби її члени могли розглядати складні випадки і зважували всі наслідки стосовно обмеження свободи думки і вираження в соцмережах, якими володіє компанія Meta.

Зміни до правил стосуються і соцмережі Instagram, якою також володіє Meta Platforms.

Нагадаємо: кілька днів тому компанія Meta Platforms тимчасово дозволила користувачам Facebook та Instagram з деяких країн закликати до насильства проти російських солдатів, володимира путіна та олександра лукашенка у контексті вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 березня 2024
03 березня 2024
11 лютого 2024
08 лютого 2024
11 січня 2024
23 грудня 2023
06 грудня 2023
12 листопада 2023
07 листопада 2023
12 жовтня 2023