Поділитись:

путін образився на те, що у фейсбуці дозволили бажати йому смерті

П'ятниця, 11 березня 2022, 08:34
путін образився на те, що у фейсбуці дозволили бажати йому смерті

В Росії обурені політикою корпорації Meta, яка вирішила дозволити в Instagram та Facebook  закликати до насильства  проти  російських солдатів та до смерті президента РФ  Володимира Путіна.

Про це ідеться в заяві посольства  РФ в Вашингтоні, пише Українська правда.

У посольстві стверджують, що оновлена політика Meta «агресивна та злочинна» і «веде до розпалювання ненависті та ворожнечі до росіян», а дії компанії – це «ще одне свідчення оголошеної нашій країні інформаційної війни без правил».

Від Вашингтона російське посольство вимагає «припинити екстремістську діяльність Meta і вжити заходів щодо притягнення винних до відповідальності».

Нагадаємо, користувачам Facebook та Instagram у деяких країнах дозволять закликати до насильства проти  російських солдатів у контексті вторгнення в  Україну. Зміни поширюються на Вірменію, Азербайджан, Естонію, Грузію, Угорщину, Латвію, Литву, Польщу, Румунію, Росію, Словаччину та Україну.

Meta дозволяє агресивні висловлювання, коли вони націлені на російських солдатів, крім військовополонених, або націлені на росіян там, де ясно, що контекст — це вторгнення Росії до України.

Соціальна мережа також тимчасово дозволяє деякі повідомлення, які закликають до смерті президента РФ Путіна або президента Білорусі Олександра Лукашенка, у країнах, що включають Росію, Україну та Польщу. Уточнюється, що заклики до смерті лідерів будуть дозволені, якщо вони не містять інших цілей або не містять даних про місце і метод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів