Поділитись:

Нові правила: скільки грошей можуть вивезти українці за кордон

Понеділок, 14 березня 2022, 13:40
Нові правила: скільки грошей можуть вивезти українці за кордон

Фізичні особи-резиденти у разі здійснення транскордонного переміщення валютних цінностей шляхом їх вивезення/пересилання за межі України в загальній сумі, що перевищує еквівалент у 10 000 євро, повинні подати додаткові документи.

Про це повідомляє Волинська митниця у Фейсбуці.

Ці документи повинні підтверджувати один із таких фактів:

  • зняття цією фізичною особою готівки з власних рахунків у банках і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 10000 євро;
  • придбання цією особою банківських металів у банках та/або Національному банку виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 10 000 євро.

Документи, які підтверджують зняття готівки з власних рахунків у банках фізичними особами-резидентами з метою її вивезення, є чинними протягом 90 календарних днів із дня зняття ними готівки з власних рахунків у банках.

Нагадаємо, що румунські митники затримали чоловік і жінку, які тікали з України з великої кількістю валюти у готівці, елітною біжутерією, аксесуарами і ювелірними виробами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів