Поділитись:

94 скрипалі з усього світу зіграли разом українську народну пісню (відео)

П'ятниця, 11 березня 2022, 06:26
94 скрипалі з усього світу зіграли разом українську народну пісню (відео)

За ініціативи лондонської скрипальки Керенці Пікок 94 музиканти з 29-ти країн виконали українську народну пісню «Вербова Дощечка».

Про це пише Суспільне.

Разом із дев'ятьма українськими скрипалями зіграли музиканти з Лондонського симфонічного оркестру, Токійського симфонічного оркестру, Філармонії Осло, Голлівудських студій та кращі скрипалі з усього світу, включаючи Ірландію, Нідерланди, Польщу, Південну Корею, Південну Африку, Молдову, Данію, Індію та вся скрипкова секція Мюнхенського камерного оркестру.

«Я потоваришувала з деякими молодими скрипалями в Україні через Instagram і з'ясувала, що деякі з них перебувають у підвальних укриттях, але зі своїми скрипками. Тому я попросила колег зі всього світу акомпанувати їм у гармонії. І мені надіслали відео від 94 скрипалів із 29 країн. За 48 годин!! Дивовижна співпраця у створенні міжнародного хору скрипалів у підтримку України. Українському скрипалеві Іллі Бондаренку довелося знімати відео між вибухами, тому що він не міг чути свою гру», – каже скрипалька Керенца Пікок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів