Поділитись:

На Волині УПЦ вимагає повну автокефалію від Москви

Четвер, 10 березня 2022, 16:54
На Волині УПЦ вимагає повну автокефалію від Москви

Священники Української Православної Церкви так званого Московського патріархату вимагають повної автокефалії від Москви.

Відповідне звернення опублікували на офіційному сайті Волинської єпархії.

Священники звернулися до Нафанаїла, Архієпископа Волинського і Луцького, Членів єпархіальної ради та отців благочинних.

«Ваше Високопреосвященство, священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви засуджують вторгнення, військову агресію і зазіхання на територіальний суверенітет Української держави зі сторони Російської Федерації та звертаються до Вас із таким проханням. Оскільки Святіший Патріарх Кирил не засудив факт вторгнення військ Росії, що звершується на наших очах в адресу українського народу, просимо Вас підняти питання перед священоначалієм про повну автокефалію Української Православної Церкви негайно.

Своєю чергою, ми свідчимо, що священство та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви молитовно та всебічно проявляють любов і підтримку воїнам, які стоять на сторожі, оберігаючи наш народ і країну. Волинська єпархія організовує волонтерську допомогу для військових Збройних Сил України, територіальної оборони, постраждалих, біженців та дітей. Ми постійно підносимо свої молитви за владу, державу, військових Збройних Сил України та весь народ.

Священнослужителі Волинської і Луцької єпархії підтверджують вірність Українській Православній Церкві на чолі з Його Блаженством Блаженнішим Онуфрієм, митрополитом Київським і всієї України», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до православних християн УПЦ (Московський патріархат) і закликав об'єднатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
19 квітня 2024
12:49
17 квітня 2024
09 квітня 2024
30 березня 2024
09 березня 2024
20:10
05 березня 2024
13 лютого 2024
07 лютого 2024
31 січня 2024
19:45