Поділитись:

Зеленський: обстріл пологового в Маріуполі – остаточний доказ геноциду (відео)

Четвер, 10 березня 2022, 00:02
Зеленський: обстріл пологового в Маріуполі – остаточний доказ геноциду (відео)

Президент Володимир Зеленський вважає обстріл Росією пологового будинку в Маріуполі остаточним доказом того, що РФ проводить геноцид українців.

Про це він заявив у своєму зверненні, пише Українська правда.

"Авіабомба на пологовий будинок – це остаточний доказ, доказ того, що відбувається геноцид українців.

Європейці! Ви не зможете сказати, що не бачили, що відбувалося з українцями, що відбувалося з маріупольцями. Ви бачили, ви знаєте. А отже ви повинні посилювати санкції проти Росії так, щоб у неї більше не було жодної можливості продовжувати цей геноцид. Ви повинні тиснути на Росію так, щоб вони сіли за стіл переговорів і завершили цю звірячу війну".

За словами Зеленського, те, що окупанти роблять з Маріуполем, – це вже за межею звірства.

"Дитяча лікарня, пологовий будинок. Чим вони загрожували Російській Федерації? Що це за країна така – Російська Федерація, яка боїться лікарень, боїться пологових будинків та знищує їх? Там що, були маленькі бандерівці? Вагітні жінки збиралися стріляти по Ростову? Хтось у пологовому будинку принижував російськомовних? Що це було, денацифікація лікарні?", – запитує президент.

За його словами, європейці й українці повинні бути єдиними у засудженні цього воєнного злочину Росії, "у якому відображається усе те зло, яке окупанти принесли на нашу землю".

Зеленський нагадав Росії, що Маріуполь – це також Донецька область, про мешканців якої РФ стільки говорила. І зараз усі бачать, як у Росії насправді ставляться до мешканців Донецької області.

"Ми не робили і ніколи б не зробили нічого подібного до цього військового злочину з жодним із міст Донецької чи Луганської, та й з будь-якої області, з жодним із міст на землі. Тому що ми – люди. А ви?", – запитав президент.

 

Нагадаємо: у Маріуполі ворожа авіація 9 березня завдала удару по корпусу дитячої лікарні. Будівля зазнала істотних руйнувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 березня 2024
19 січня 2024
30 грудня 2023
22 грудня 2023
17 грудня 2023
13 жовтня 2023
12 серпня 2023
07 серпня 2023