Поділитись:

Їх сотні: в Україні вирішують, що робити з полоненими росіянами

Неділя, 06 березня 2022, 11:57

Українська армія захопила в полон сотні російських військових, найімовірніше, для них створюватимуть табори відповідно до норм міжнародного права.

Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Він зазначив, що зараз частина полонених перебуває на передових позиціях, де їх було захоплено. Доставити в інше місце важко через бої. Частина полонених – у центральних органах влади, частина – в областях.

«Зараз, найімовірніше, ми ухвалюватимемо рішення, ну як, ми ухвалили його заздалегідь, про централізоване утримання полонених за всіма законами Женевської конвенції, за всіма вимогами, яких досить багато. Ці вимоги непрості, але вже йдеться про табори, тому що для такої кількості вже табори доведеться створювати. Вже не поміщаються, як затриманих чи заарештованих їх утримувати не вдається. Сотні», – сказав Арестович.

Арестович також закликав до гуманного поводження з полоненими, бо українська армія – європейська.

Нагадаємо, що британський прем’єр Борис Джонсон має намір викласти свій план дій щодо українсько-російського конфлікту. Він складається з шести пунктів і буде озвучений наступного тижня лідерам Канади, Нідерландів та Центральної Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
01 березня 2024
07 лютого 2024
26 січня 2024
24 січня 2024
18 січня 2024
27 грудня 2023
17 грудня 2023