Поділитись:

Луцькрада звернулася до світових лідерів з вимогою закрити небо над Україною

Субота, 05 березня 2022, 15:22
Луцькрада звернулася до світових лідерів з вимогою закрити небо над Україною

Луцька міська рада 5 березня звернулася до світових лідерів із вимогою закрити небо над Україною.

Відповідне рішення ухвалили депутати під час позачергової сесії 5 березня.

«Ми, депутати Луцької міської ради, та Луцький міський голова від імені Луцької міської територіальної громади звертаємося до вас на підтримку прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною. В Україні йде жорстока війна. Агресор – Російська Федерація – обстрілює наші міста і села, знищує інфраструктуру та промисловість. Гинуть тисячі невинних мирних жителів, серед яких літні люди, жінки, діти. Гинуть наші військові. Закликаємо вас негайно закрити повітряний простір над Україною! Це єдиний варіант гарантувати безпеку мирним українцям, убезпечити нашу країну та світ від можливих екологічних і техногенних катастроф», – йдеться у зверненні.

Депутати нагадують світовим лідерам, що в Україні вже є загиблі та поранені діти, жінки, а також зруйновані лікарні, школи, дитячі садки,
підприємства.

Рішення про закриття неба над Україною, переконують депутати, здатне врятувати тисячі людських життів.

«Саме час проявити свою сміливість, відповідальність та рішучість перед всім світом. Ви можете увійти в історію як політики, які зробили все можливе, щоб зупинити жорстоке кровопролиття та не допустити тисячі людських жертв в цивілізованій Європі у XXI столітті. Підтримайте нашу країну у боротьбі з російськими окупантами», – йдеться у зверненні.

Лист адресують президенту США Джозефу Байдену, Президенту Франції Еммануелю Макрону, Федеральному канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, Прем’єр-міністру Великобританії Борису Джонсону, Генеральному Секретареві НАТО Єнсу Столтенбергу, урядам та парламентам країн-членів НАТО та
послам і дипломатичному корпусу всіх держав НАТО.

Депутати проголосували за текст звернення одноголосно.

«За нами правда, з нами Бог, сподіваємось з нами буде НАТО. Сьогодні на сесії Луцької міської ради ми вирішили підтримати звернення Президента Володимира Зеленського до НАТО про закриття неба над Україною. Просимо лідерів держав США, Франції, Німеччини, Великобританії та представників міжнародної міжурядової організації НАТО закрити повітряний простір над Україною. Шановні Джо Байден, Еммануель Макрон, Олаф Шольц, Борис Джонсон, Єнс Столтенберг, ви можете врятувати мільйони життів одним рішенням. В Україні іде жорстока війна, гинуть діти, мирні люди. Днями була обстріляна Запорізька АЕС. Шанс ядерної катастрофи для світу буде присутнім поки агресор – Росія – атакує територію нашої країни. Закликаємо вас негайно закрити повітряний простір над Україною! Це варіант, який може вберегти нашу країну та світ від можливих екологічних і техногенних катастроф та зберегти багато життів», – прокоментував звернення голова фракції «Громадянського руху «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.


Він також додав, що від рішення світових лідерів залежить безпека наших людей.

«Закрийте небо, увійдіть в історію, як політики, які вберегли Україну від агресора та зупинили війну. Над Україною потрібно закрити небо», – закликав Тарас Шкітер.

Нагадаємо, що російське незалежне видання «Новая газета», яке відкрито називало напад РФ на Україну війною і вторгненням, на вимогу влади вирішило видалити матеріали про це зі свого сайту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
07 лютого 2024