Поділитись:

Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію, – Володимир Зеленський

П'ятниця, 04 березня 2022, 11:56
Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію, – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні 4 березня зазначив, що ми пережили ніч, яка могла зупинити історію. Напередодні увечері окупанти розпочали захоплення і обстріли Запорізької атомної електростанції. Це могло призвести до катастрофи, в рази потужнішої ніж Чорнобильська.

Відеозвернення Президента України оприлюднили на його офіційній сторінці у Фейсбуці.

«Російські війська атакували Запорізьку атомну станцію. Найбільшу у Європі. Вона одна могла бути як шість чорнобилів. Російські танкісти знали, що вони обстрілюють. Прямою наводкою по станції – це терор небаченого рівня», – заявив Володимир Зеленський.

Президент додав, що в Україні є 15 атомних блоків. Також глава держави звернувся  до росіян та нагадав їм, що в 1986 році ми разом боролися з наслідками Чорнобильської катастрофи.

«Ви повинні пам'ятати розкиданий вибухом графіт, який горить. Жертви. Ви повинні пам'ятати сяйво над зруйнованим енергоблоком. Ви повинні пам'ятати евакуацію із Прип'яті і 30-ти кілометрової зони. Радіація не знає, де Росія, де кордони вашої країни», – звернувся Зеленський до росіян.

Тож Володимир Зеленський закликав росіян не мовчати, а виходити на вулиці, демонструючи незгоду з діями своєї влади.

Президент України зазначив, що всю ніч перебував на зв'язку із світовими лідерами та повідомив, що вони шоковані подіями на Запорізькій АЕС.

Нагадаємо, що у Брюсселі 4 березня почалася позачергова зустріч Північноатлантичної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів