Поділитись:

Повітряний простір України за добу порушили до 30 бойових російських літаків – Генштаб

Середа, 02 березня 2022, 20:20
Повітряний простір України за добу порушили до 30 бойових російських літаків – Генштаб

За поточну добу до тридцяти бойових російських літаків порушили повітряний простір України, переважно з боку Республіки Білорусь, та здійснили бомбардування цивільного населення.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Триває сьома доба героїчного протистояння українського народу російському вторгненню. На Волині підрозділами Збройних сил України створено надійну систему оборони. Ведеться постійне спостереження за характером дій противника, який проводить демонстраційні дії вздовж кордону України. На приморському напрямку українські захисники продовжують ведення оборонної операції, успішно стримуючи переважаючі сили противника. Нашими підрозділами знешкоджено десант, що намагався висадитись в районі міста Миколаєва», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, продовжують мати місце факти здачі у полон груп російських солдатів та офіцерів, а також відмов продовжувати наступ.

Крім того, Повітряними силами ЗС України здійснюється відбиття нападів з повітря. З початку російського вторгнення по території України ворогом випущено понад 180 ракет. Крім військових об’єктів, значних втрат зазнала цивільна інфраструктура та житлові квартали населених пунктів.

Російські окупаційні війська порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права вдаються до мародерства та вбивств місцевого населення, зокрема і дітей. Моральний дух окупаційного війська вкрай низький.

У пресслужбі повідомили, що за поточну добу до тридцяти бойових літаків порушили повітряний простір України, переважно з боку Республіки Білорусь, та здійснили бомбардування цивільного населення.

Підрозділи Збройних сил України звільнили Макарів Київської області та закріпились у місті.

Крім того, визначені сили та засоби здійснюють оборону міста Києва, продовжують вести систематичні бойові дії та утримувати визначені райони.

Ворог деморалізований та продовжує нести втрати в особовому складі та військовій техніці, зазначає Генштаб.

Як повідомляв Укрінформ, пресслужба операції Об’єднаних сил повідомила, що російські війська планували провести операції із захоплення України з 20 лютого до 6 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів