Поділитись:

Майже 90% українців вірять, що Росія програє цю війну

Середа, 02 березня 2022, 11:16

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 1 березня, 90 % опитаних, думаючи про ситуацію в країні, відчувають надію.

Лише 5 % відчувають розчарування. У порівнянні з довоєнними часами кількість тих, хто відчуває надію, зросла утричі. Практично у всіх регіонах спостерігається максимальний рівень відчуття надії, – повідомили на сторінці соцгрупи.

88 % опитаних вірять у те, що Україна зможе відбити напад Росії. Практично щодня цей показник зростає. Лише 10 % сьогодні не мають такої впевненості. Віра у перемогу переважає в усіх регіонах країни.  98 % опитаних підтримують діяльність Збройних Сил України, 93 % підтримують діяльність Президента Зеленського, 84 % підтримують дії місцевих голів. 

80 % опитаних зазначили, що готові захищати цілісність України зі зброєю у руках. У порівнянні із довоєнними часами цей показник значно зріс (у 2020 році – 59 %). Найвищий рівень готовності спостерігається на Заході та у Центрі, дещо нижчий рівень готовності – на Півдні та Сході. Але навіть у південно-східних регіонах надзвичайно високий рівень готовності воювати за Батьківщину (на Півдні – майже 80 %, на Сході – майже 60 %). У гендерному розрізі готовність воювати зі зброєю за Україну висловили 90 % чоловіків та 70 % жінок. 

Довідково: 

аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%. Терміни проведення: 1 березня 2022 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів