Поділитись:

У них є наказ стерти нас усіх, – Зеленський про ракетний удар по Києву

Середа, 02 березня 2022, 11:28
У них є наказ стерти нас усіх, – Зеленський про ракетний удар по Києву

У середу, 2 березня, президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні прокоментував ракетний удар росіян по цивільному об'єкту – телевежі у Києві, внаслідок якого загинули та дістали поранення цивільні кияни. 

Відповідне звернення оприлюднене на офіційній сторінці глави держави у Фейсбуці.

«Вчора ввечері нас усіх бомбили в Києві. І ми всі знову загинули в Бабиному Яру – від ракетного удару. Хоча весь світ обіцяє, обіцяє постійно – ніколи знову», – зазначив Зеленський.

Володимир Зеленський нагадав, що телевежу та прилеглі будинки і споруди збудували за радянських часів у Бабиному Яру – сакральному місці не тільки для України, а всього цивілізованого світу.  Адже це місце пам'яті про десятки тисяч людей, вбитих нацистами у роки Другої світової.

«Вони нічого не знають про нашу столицю. Про нашу історію. Але у них є наказ – стерти нашу історію. Стерти нашу країну. Стерти нас усіх», – зазначив Володимир Зеленський.

Також президент України звернувся до всіх євреїв світу із закликом вплинути на ситуацію, адже бомбили не лише Бабин Яр, а й Умань, куди щороку приїжджають паломники з Ізраїлю. 

«Тому дуже важливо, щоб саме зараз ви, мільйони євреїв по всьому світу, не мовчали. У мовчанні народжується нацизм. Тому кричіть про вбивства мирних людей. Кричіть про вбивства українців», – закликав Зеленський євреїв.

Також український президент додав, що Україна змогла об'єднати Європу на новому рівні.

«Ми об'єднали країни Європейського Союзу вже на новому рівні. Вищому, ніж формальний. Вищому, ніж міждержавний. На рівні звичайних людей. Мільйонів і мільйонів європейців. Від Атлантики до передмістя Харкова, де тривають жорстокі бої. Коли Європарламент стоячи вчора аплодував нам, нашій боротьбі, це було оцінкою наших зусиль. Нашого об'єднання. За шість днів війни – як тридцять років. Тому Євросоюз і відповідає нам «так», – нагадав Володимир Зеленський.

Також Володимир Зеленський зазначив, що до санкцій проти Росії приєдналася навіть нейтральна Швейцарія, а до антивоєнної коаліції додаються навіть ті держави, на яких Путін ще не так давно розраховував.

Окрім того, президент України нагадав про втрати Росії: світова культура буде для них закритою, російські товари прибирають з полиць магазинів по всьому світу, а банки відключають від глобальної системи. Російські громадяни втрачають заощадження, а матері – дітей в абсолютно чужій для них країні. Володимир Зеленський нагадав, що від початку вторгнення росіяни втратили майже 6 тисяч своїх військових. 

Нагадаємо, що майже 90% українців вірять, що Росія програє цю війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів