Поділитись:

Спроби приховати правду: у Росії заблокували «Эхо Москвы» і «Дождь»

Вівторок, 01 березня 2022, 22:31
Спроби приховати правду: у Росії заблокували «Эхо Москвы» і «Дождь»

У Росії 1 березня було заблоковано сайти «Эхо Москвы» та телеканалу «Дождь» у Росії.

Про це пише УНН.

У вівторок 1 березня стало відомо, що з ініціативи генпрокуратури Росії заблоковано сайти «Эхо Москвы» та телеканалу «Дождь».

Роскомнагляд раніше погрожував цим та іншим медіа блокуванням. Путінський режим у такий спосіб бореться з тими, хто в Росії висвітлює війну з Україною не за кремлівськими методичками.

«Эхо Москвы» було відключено від ефіру, написав у Telegram головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов.

У коментарі російським ЗМІ головний редактор «Эхо Москвы» Олексій Венедіктов сказав, що радіостанція не отримувала жодних повідомлень про порушення від Генпрокуратури.

«Ми вважаємо, що нічого не порушували, не бачимо жодних слідів порушень», – заявив він.

Телеканал «Дождь» у Telegram зазначив, що отримав повідомлення від влади про блокування, але в ньому не вказані конкретні матеріали, які генпрокуратура вважає такими, що порушують російські закони.

Як пише видання, сьогодні Генпрокуратура РФ вийшла з вимогою обмежити доступ до сайтів радіостанції «Эхо Москвы» та телеканалу «Дождь» через матеріали із нібито закликами «до екстремістської діяльності».

За даними відомства, ці ЗМІ також «цілеспрямовано та систематично» публікують «відомо неправдиві відомості про дії російських військових у рамках спеціальної операції із захисту ДНР та ЛНР».

Перед цим у РФ відключили новинний сайт Сибіру «Тайга.инфо», незалежний студентський журнал DOXA, інтернет-агентство новин «ТВ2. Новости Томска и Сибирь» та низку інших.

З 28 лютого в Росії заблоковані сайти  «Настоящее время», Крим.Реалії та New Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
07 березня 2024
25 лютого 2024
13:38
24 лютого 2024
19 лютого 2024
11 лютого 2024
10 лютого 2024
20 січня 2024
03 січня 2024